Des de petits el nostre màxim interès és jugar. El joc és positiu doncs a través d’ell comprenem el nostre entorn, aprenem de la vida i ens coneixem a nosaltres mateixos. És per això que aprofitar aquesta predisposició natural és un dels encerts en la metodologia de l’educació. Incorporant el joc a l’ensenyament aconseguim que els nens aprenguin d’una manera inconscient al mateix temps que divertida. Aconseguim també un objectiu important, obtenir la seva atenció des del principi. Motivar d’aquesta manera ens és útil també perquè l’estudi sigui alguna cosa que demandin, alguna cosa que els interessi i vulguin voluntàriament. No oblidem que passen d’un entorn familiar on juguen la major part del temps que poden a les aules escolars on se’ls demana constantment estar quiets, callats i parant esment a un professor que intenta transmetre el seu saber. Si no els motivem cauran en l’avorriment i l’apatia i podem perdre’ls en arribar a l’adolescència i decideixin acabar els seus estudis. Molt pitjor és que el desinterès els porti a estudiar l’imprescindible per aprovar. A través del joc l’educació pot ser fascinant. Una educació sense joc limita la seva imaginació. Com deia Plutarc

‘La ment no és un recipient per omplir sinó un foc per encendre’

Molts dels coneixements rebuts són oblidats perquè són transmesos per uns mètodes poc motivadors. Jugant fomentem també habilitats socials. Els nens aprenen de manera satisfactòria, adquireixen un major autocontrol i responsabilitat. Els jocs de paraules t’ajuden amb l’adquisició del nou vocabulari en anglès. En estar jugant perden la vergonya, la qual cosa els servirà de molt quan entaulin converses en anglès.

Per fer més atractives les classes podem aprofitar les noves tecnologies per jugar i aprendre. Amb una pantalla digital i un ordinador podem veure, escoltar i entendre relacionant conceptes d’una manera que motiva als nens reaccionant amb moltes ganes.
Jugar és una de les solucions, però hi ha més: contes, música, art, pel·lícules…aprofitem-los i brindem-los totes aquestes oportunitats per poder així aconseguir un millor desenvolupament a la seva educació. Ells se sentiran millor i mai es cansaran d’aprendre.

Gràcies per compartir